Spevácky zbor Cantabile pôsobí ako krúžok CZŠ už niekoľko rokov. V tomto školskom roku sme sa rozhodli v rámci nového školského vzdelávacieho programu zaradiť zborový spev do voliteľných predmetov. Spevácky zbor sa zapája do rôznych školských i mimoškolských akcií v našej farnosti a taktiež sa zúčastňuje na príprave sv. omší. Vedúcimi zboru sú: Mgr. Mária Mačeková a Mgr. Juliána Ondášová. Aby ste si mohli utvoriť vlastný názor o činnosti a poslaní takéhoto krúžku či predmetu, oslovili sme najstaršie členky speváckeho zboru (naše deviatačky) a tu sú ich vyjadrenia:

Prečo si sa rozhodla prihlásiť do spev. zboru?

„Aby som sa zapojila do úžasného kolektívu.“ Mária G. „Vždy ma bavilo spievať, tak som to chcela vyskúšať a určite to neľutujem.“ Bernadeta S.

V čom ťa pôsobenie v zbore obohatilo do ďalšieho života?

„Som rada, že som vďaka nášmu zboru zažila nádherné spoločenstvo ľudí, ktorí milujú nášho Nebeského Ocka. A s týmto úžasným zážitkom budem žiť celý život.“ Lívia Č.

Čo sa ti na zbore najviac páči? Prečo by si ho odporúčala iným?

„Páči sa mi radosť, ktorú máme pri spievaní.“ Anna S. „...sme tam ako jedna rodina.“ Zuzana P.

„...keď mám zlú náladu, tak sa mi vylepší.“ Mária M.

V čom vidíš nedostatky nášho zboru?

„Možno v tom, že náš zbor nemá stálych spevákov, niekto odíde a niekto príde, a preto náš zbor nie je vždy dokonalý.“ Bernadeta S. „Že by nás mohlo byť aj viac.“ Mária M. „...Nestíhame cvičiť.“ Anna S.

Myslíš si, že v dnešnej dobe má takýto voliteľný predmet/krúžok význam?

„Áno. Dnes veľa detí trávi voľný čas pri počítači alebo telke. Bolo by určite dobré, ak by sa aspoň jeden deň v týždni venovali duchaplnejším veciam, ktoré im nevymývajú hlavy.“ Lívia Č.