Naša cirkevná škola dáva už viac ako 25 rokov deťom možnosť získavať nielen vedomosti, ale aj životnú múdrosť vychádzajúcu z poznania poriadku sveta a kresťanskej viery. Generácie žiakov majú príležitosť v rodinnom prostredí, v atmosfére priateľstva, v súlade s najnovšími trendami vo vzdelávaní a v rozvíjaní náboženského poznania rásť po osobnostnej i ľudskej stránke.

Pri svojom vzniku škola dostala do vienka za patróna sv. Jána Krstiteľa. A roky ukázali, aká prezieravá bola táto voľba. Veď u Jána obdivujeme jeho bojovnosť, odhodlanie, obetavosť, úprimnosť, zápal a pravdovravnosť. Hodnoty, ktoré sa snažíme našim žiakom počas štúdia vštepovať do sŕdc. Prorok Izaiáš o Jánovi napísal: „ Pozri, posielam svojho posla pred tebou, aby ti pripravil cestu. Hlas volajúceho na púšti: Pripravte cestu Pánovi, vyrovnajte mu chodníky!“ (Mk 1, 1 − 3) V duchu týchto prorokových slov vidím symbolicky aj našich absolventov ako tých, ktorí sú „ hlasom na púšti tohto sveta “ a pripravujú Pánovi cesty všade tam, kam ich zaviedli životné okolnosti.

Kresťanská výchova na našej škole a jej prelínanie sa všetkými vyučovacími predmetmi je naším nebeským bonusom. Obrovská a často nedocenená devíza cirkevnej školy je v jasnej a nemennej koncepcii výchovy − Ježišovej výchovy. Tá je stopercentnou zárukou, že kráčame po správnej ceste k cieľu. A tým je predsa večný život!

Uplynulé roky nám priniesli spoločné hľadanie múdrosti ukrytej v zákonitostiach sveta, ale i v bohatstve Božieho zjavenia. Učíme sa spoločne so žiakmi, že veda a viera sú ako dve krídla, ktoré človeka dvíhajú k nebu a dávajú mu pravú slobodu. Spoznali sme, že tajomstvá života môžeme pochopiť iba ROZUMOM a SRDCOM.