Už koncom júna sa ochotní animátori začali stretávať pri príprave tábora, aby 10. augusta mohol „ozajstný“ šašo otvoriť brány Rozprávkova pod názvom Simsala Grim. Každý deň sme sa snažili previesť deti viac či menej známymi rozprávkami. Začali sme hádam najznámejšou rozprávkou Soľ nad zlato. Keďže zlý kráľ vyhnal Marušku z kráľovstva, deti sa jej snažili pomôcť zbieraním soli za pomoc v dedine. Úspešne sa im to podarilo a aj náš kráľ pochopil, čo je dôležité. Keď si každá skupinka vytvorila vlastnú Snehulienku a siedmich trpaslíkov, museli tak ako oni prekonávať rôzne prekážky rozprávkového života. Rozprávkou druhého dňa bol Popolvár. Celý deň sa niesol v duchu turnajov. Skupinky absolvovali rôzne súťaže proti sebe. Tu sa prejavila hlavne bojovnosť chlapcov, ktorú sme museli niekedy trochu tlmiť. Vajce na vandrovke? S touto rozprávkou sa mohli deti zoznámiť počas putovania lesom. V rukách niesli naozajstné vajíčko. Aj sa každá skupinka vrátila s nerozbitým a pritom museli absolvovať rôzne nástrahy, ktoré na nich „les“ pripravil. Asi najkrajšiu rozprávku o Popoluške sme sčasti absolvovali pod strechou, pretože dobrý Boh nám zoslal trochu dažďa. No netrvalo to dlho a mohli sme vybehnúť na trávnik s Pinocchiom. Túto rozprávku poznali deti asi najmenej, ale veľmi sa im páčilo chodiť s dlhými nosmi a absolvovať súťaže. Ak som sa detí pýtala, ktoré súťaže sa im páčili najviac, tak to boli samozrejme turnaje, pretože tam bolo veľa vody, výroba trpaslíkov z hliny, tabu na vandrovke, zamrznutá čokoláda, strihanie trávnika maličkými nožnicami, chvostíky. Vo štvrtok sme mali táborovú sv. omšu (vďaka pán kaplán Matúš), kde deti priniesli svoje „talenty“. Myslím, že aj napriek námahe a niekedy aj únave animátorov, stálo to za to.

Vidieť rozžiarené detské očká, radosť že sme tam s nimi a pre nich. Chcem poďakovať všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k úspešnému priebehu tábora. Vďaka.

Veľká vďaka patrí nášmu nebeskému Otcovi, ktorý nám citeľne pomáhal. Ďakujem mu aj za slovo, ktoré mi dal v Písme v piatok po tábore (Mt 19,13-15).

Fotografie z tohto tábora si môžete pozrieť v novom albume vo fotogalérii.

Aj fotografie z tábora v roku 2009 si môžete pozrieť v novom albume vo fotogalérii.