Viera je pre mňa všetko.

Dáva mi nádej, že Pán Ježiš príde ešte raz a všetkých nás vyslobodí z otroctva hriechu.

No vyslobodí iba tých, čo v neho verili a dúfali.

Viera pre môj život znamená veľmi veľa.

Tí, čo veria, sú veľmi výnimoční ľudia ako Pán Ježiš sám povedal: Blahoslavení tí, čo uverili, lebo ich je nebeské kráľovstvo. Čiže ak veríme, približujeme sa k Bohu a naša viera sa stáva silnejšou.

A preto je viera pre všetkých kresťanov, lebo oni sa dostanú k Bohu do jeho milostivého náručia, kde už neexistuje žiadny nárek, bolesť ani strach.

Ak uveríme, aj nás čaká večný život s našimi bratmi a sestrami. A preto verím v Boha, že raz príde vo svojej sláve a budeme žiť naveky vekov. Amen

Zuzka Gubčíková , 6.B

Som rád, že verím, lebo bez viery by bol život nudný.

Verím, lebo cítim, že viera dáva silu. Viera je pre mňa porozumenie, niečo veľké.

Jano, 6.B

Verím, a to mi dáva silu každý deň a každú chvíľu.

Verím, a to mi dáva lásku,

nenosím v srdci žiadnu vrásku.

Verím, a to mi dáva pokoj v duši,

nik mi ho nikdy nenaruší.

Anna Jurčáková 8.A

Viera mi dáva silu. Viera pre môj život znamená nádej, že každý človek môže byť spasený. Viera je pre mňa jedna z prvých vecí, ako sa dostať k Ježišovi. Viera mi dáva šancu, keď urobím niečo zlé, môžem to oľutovať. Viera je pre mňa láska, pretože Ježiš sa za nás obetoval a za nás aj trpel. Viera je pre mňa všetkým. Viera my dáva pocit bezpečia, pretože ma Boh chráni.

V. Lukáčová 6.B

Viera mi dáva svetlo do života a pomáha mi zodpovedať niekoľko otázok. Verím preto, lebo som kresťan a preto, lebo Ježiš naozaj existoval a vstal z mŕtvych. Dal mi moju rodinu a znamená pre mňa veľa, lebo viera je druhý najkrajší dar, ktorý môže človek mať. Lebo prvá je láska.

D. Gargalíková 6.A

On mi dáva silu žiť

On mi dáva vodu piť

Vodu lásky, nehy, sily,

Túžbu byť ku každému milý.

S ním ja všetko dokážem

On miluje celú zem.

Aj ty dokážeš všetko zmeniť,

Stačí iba v neho veriť.

Gabriela Nagyová, Monika Jacová 8.A

Viera mi dáva nádej. Verím v Pána Ježiša, lebo iba on ma vie spasiť. Život mi dodáva silu. Viera pre môj život znamená všetko. Vieru netreba nútiť, vieru treba chcieť. Ľudia, ktorí zažili Ježišovu lásku, oni vedia povedať, čo je to viera v Boha. Vierou sa približujeme k Bohu a k našej matke Márii. Všetci ľudia veria, len si to nevedia priznať. Tí ľudia, ktorí celý život neverili, dostali sa do pekla a tam zistili, že sa mali modliť a veriť v Boha.

K. Štofaníková, 6.B