Drahí veriaci, diecézny ROK SV. ONDREJA vyhlásil náš o. arcib. Bernard Bober s hlavným cieľom, ktorým je duchovná obnova našej arcidiecézy, čomu zodpovedajú témy aj materiály, ktoré budú k dispozícii pre všetky farnosti. Hlavnou témou je evanjelizácia, ktorá bude v jednotlivých mesiacoch rozvinutá na základe myšlienky Sv. písma, dotýkajúcej sa života sv. Ondreja apoštola, do úvahy formou lectio divina, ďalej katechézy pre deti a katechézy pre dospelých, podľa plánovaných tém, ktorých zoznam sme uverejnili pred týždňom.

Prvé z týchto materiálov sme dostali v uplynulých dňoch a po spoločnom uvažovaní vás chceme pozvať a ponúknuť možnosť zapojiť sa do tejto duchovnej obnovy. Ako sme už oznámili, budeme sa spoločne modliť modlitbu k sv. Ondrejovi v týždni po sv. ruženci pred začiatkom sv. omše (večernej aj rannej) a v nedeľu na konci sv. omše po oznamoch pred požehnaním.

Na stretnutí farskej pastoračnej rady v sobotu 22. januára upresníme, ako sa katechézy a lectio divina dostanú do každého zo spoločenstiev našej farnosti, v ktorých sa mnohí z vás pravidelne stretávate a podporujete vo viere. Chceme, aby sa témy diecéznej duchovnej obnovy zaradili do programu našich spoločenstiev a tým sa zapojili do prežívania ROKA SV. ONDREJA.

Členovia Ružencového bratstva sa budú stretávať s témami duchovnej obnovy pri svojich spoločných stretnutiach popoludní na prvú nedeľu v mesiaci. Tento rok tieto pobožnosti začnú vždy katechézou pre dospelých, po nej sa pomodlíme jeden rozjímavý desiatok sv. ruženca spoločne a ukončíme ju Eucharistickou pobožnosťou a požehnaním.

Deti sa stretnú s katechézou pre deti v spoločenstvách, v ktorých sa stretávajú u saleziánov a na eRkárskych stretkách, a tiež formou príhovoru na detských sv. omšiach v stredu večer.

Aj veriacich, ktorí zatiaľ nie sú zaradení do žiadneho spoločenstva pozývame, aby sa zapojili do prežívania ROKA SV. ONDREJA a duchovnej obnovy. Zvlášť tých, ktorí prijali niektorú zo služieb pre farnosť (kurátori, rozdávatelia, lektori, žalmisti, animátori, katechéti, členovia farskej charity, atď.), a rovnako aj ostatných veriacich pozývame, aby prišli na niektoré z nasledujúcich termínov a zapojili sa do spoločenstiev, ktoré sa budú zakladať na počúvaní Božieho slova a katechézach. V Sabinove ponúkame dva termíny: v pondelok a v stredu po večernej sv. omši; v Orkucanoch v stredu po večernej sv. omši; v Jakubovanoch vo štvrtok po večernej sv. omši. V uvedených dňoch sa stretneme prvýkrát v budúcom týždni, ďalšie stretnutia budú dvakrát v mesiaci (raz za dva týždne), pričom raz sa budeme venovať lectio divina a raz katechéze pre dospelých. V budúcom týždni sa dohodneme na detailoch a ďalšom priebehu diecéznej duchovnej obnovy v našej farnosti. Tešíme sa na vás.