„Konečne som doma.“ Takto si povedia mnohí z nás, keď sa vrátia z práce či odinakiaľ. Vieme, že doma nás čaká milujúci manžel, manželka, otec, mama, súrodenci... Rodina je miestom prejavu lásky a úcty. Rodina je miestom, kde sa jeden na druhého tešíme. Rodina je miestom, kde sa spolu modlíme a formujeme. Rodina má byť miestom, kde sa všetci radi vraciame.

Avšak v dnešnej uponáhľanej dobe je rodina vystavená veľkým skúškam. „Špekulanti“ rozprávajú o rodine rôzne nezmysly. Každú rodinu má tvoriť muž a žena, otec a mama. Iný názor pred Bohom neobstojí. Iba takáto rodina môže prosiť o jeho požehnanie.

Teraz už dospelý syn raz povedal mame: „Taký som rád, že ste sa s otcom nerozviedli.“ Naše deti by mali cítiť lásku rodičov. Po ničom inom deti tak netúžia ako po láske. Zdrojom lásky pre nich je mama, otec, brat či sestra. Deti nepotrebujú peniaze. Potrebujú lásku, čas a pozornosť. Deti potrebujú rodičov. Nič nemá pre naše deti väčšiu cenu ako čas, ktorí strávime spolu s nimi. Modlime sa za naše rodiny.

„Proste a dostanete.“ Preto prosme Ducha Svätého, aby nás naučil správne sa modliť za takéto rodiny. V piatok 21.6.2019 o 18.30 hod. sa budeme v našom kostole modliť a prosiť o požehnanie pre naše RODINY pri „sv. omši za život“, na ktorú ste všetci srdečne pozvaní.