Ministerstvo školstva SR, CZŠ sv. Jána Krstiteľa Sabinov a Slovenská spoločnosť elektronikov organizujú CELOSLOVENSKÚ SÚŤAŽ v stavbe a programovaní robotov pre základné a stredné školy RoboCup 2012. Súťaž sa uskutoční v Sabinove v CZŠ sv. Jána Krstiteľa v dňoch 22. – 24. marca 2012.

Cieľom súťaže je rozvoj záujmovej činnosti, tvorivosti, vedomostí a zručností detí a mládeže v oblasti konštrukcie a programovania automatizovaných a kybernetických systémov riadenia technologických procesov.

Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách:

    Konštrukcia
  1. Konštrukcia robota z prinesenej stavebnice na zadanú tému
    RoboCup Junior:
  1. Futbal s elektronickou loptou
  2. Záchranár
  3. Tanec robotov

V kategórii Konštrukcia súťažné družstvá zhotovia podľa porotou vyhlásenej úlohy model z vlastnej stavebnice (typ stavebnice a použitý materiál sú bez obmedzenia) a zostavia program tak, aby model plnil požiadavky zadanej úlohy.

V kategóriách Konštrukcia i RoboCup sa môžu zúčastniť súťaže žiaci ZŠ alebo SŠ (reálne gymnáziá do kvinty) a vyhodnocovať sa budú zvlášť ZŠ a zvlášť SŠ.

Víťazné družstvá v kategóriách RoboCup postupujú na 16. Majstrovstvá sveta vo futbale robotov RoboCup 2012, ktoré sa uskutočnia v Mexico City, v hlavnom meste Mexika v dňoch 18. – 24. júna 2012.