Naši mladí konštruktéri, programátori a tanečníci Samuel Guláš (7. B), Tomáš Kandráč (6. A), Štefan Jaklovský a Štefan Werblanski (5. A) sa na celoslovenskej súťaži Robo Cup Junior v Pustých Úľanoch nielenže nestratili, ale vzorne reprezentovali a obhájili prvenstvo v kategórii Robot Dance – tanec robotov. Znova získali miestenku na majstrovstvá sveta Robo Cup 2014, ktoré budú tohto roku v João Pessoa, v Brazílii. Nemuseli sa hanbiť ani za výkon v kategóriách Robotická ruka či Konštrukcia, v ktorých mali za konkurentov starších, skúsenejších žiakov, ba aj stredoškolákov z rôznych kútov Slovenska.

Um, usilovnosť, samostatnosť, šikovnosť, tvorivosť a zodpovedný prístup k práci je podmienkou pre spoľahlivú funkciu robotov, vydarené vystúpenie a konečný výsledok. Keď si navyše vie tím prácu obhájiť, čo tiež vyžaduje porota pri celkovom hodnotení, úspech je na dosah.

Poďakovanie patrí žiakom za vzornú reprezentáciu školy, rodičom za dobrú výchovu a pani Gulášovej za pomoc pri tvorbe kostýmov. Na let do Brazílie treba riadny balík peňazí, ale bol by to zážitok na celý život. Veľmi im to prajeme. Naozaj by si to zaslúžili. Držte im palce, aby sa táto ich túžba stala skutočnosťou.

foto