Dnes je vraj svet jedna veľká globálna dedina. A my sme sa 18.6.2010 ocitli na dolnom konci tejto dediny, v Singapure na majstrovstvách sveta v robotike Robocup 2010. Cesta bola vcelku jednoduchá – vlakom do Viedne, lietadlom do Dubaja a odtiaľ do Singapuru. Menší problém bola výluka za Prešovom ... :)

Let lietadlom bol samozrejme veľkým zážitkom, a čakanie na letisku v Dubaji trochu nuda. Ozaj, keby ste náhodou niekedy čakali na ďalšie lietadlo dlhšie ako 5 hodín, máte nárok na jedlo v reštaurácii letiska často v štýle švédskych stolov. My sme na to prišli až cestou domov, takže sme u našich priateľov, ropných magnátov, tých 12 hodín vydržali o vode (1l cca 45 SK) a lupačkách (1ks cca 50 Sk)... :)

Ale komfort a pohostenie v lietadle nám všetko vynahradili. Výborný bol aj monitor a slúchadlá pred každým sedadlom, kde môžete sledovať let, ak nesedíte pri okne, alebo filmy, hudbu, či hrať hry. O polnoci 18.7. nás konečne v Singapure privítal horúci vlhký vzduch a organizátori Robocup . Hneď nás presunuli do klimatizovaného autobusu a na hotel PGP residences, ktorý slúži ako študentské internáty . Chlapci samozrejme najprv preskúmali okolie hotela, až potom spokojne zaspali...

(pokračovanie nabudúce)

foto