Samotnej súťaže sa v kategórii Tanec robotov zúčastnilo 34 tímov z celého sveta a naši chlapci postúpili do finále medzi 14 najlepších. Museli zabojovať v dvoch oblastiach: interview a vystúpenie.

V prvej si chlapci získali celú porotu svojou komunikatívnosťou, veľmi kvalitnou prezentáciou a obhajobou v angličtine, technickým riešením robotického tanca, kreatívnymi nápadmi vo vystúpení, kvalitne pripravenou dokumentáciou celoročnej práce tímu aj tímovou spoluprácou na projekte, v ktorom predstavili Slovensko, Sabinov aj školu.

V druhej oblasti im to už nevyšlo podľa predstáv – darmo, pri štarte je množstvo vecí, ktoré musia žiaci v časovom strese zvládať, ale Slovensku určite spravili dobré meno.

Po súťaži sme mali k dispozícii ešte pár dní túlania sa v ďalekom svete. Zažili sme atmosféru orientu, navštívili sme Kuala Lumpur i prekrásnu pláž s bielym pieskom.

Za tieto nezabudnuteľné chvíle ďakujeme našim sponzorom, rodičom, blízkym, vedúcemu slovenskej výpravy a všetkým Vám, ktorí ste nás akýmkoľvek spôsobom podporili.

fotofoto