Kvôli horúčavám sme sa veľmi nevyspali. Pochopili sme tiež, že ani jedlo tu nebude také chutné ako doma... :(... ale o tom je predsa dobrodružstvo... :) Nedočkavo sme vyrazili na prvú výpravu do mesta s cieľom spoznať čo najviac, kým začne súťaž...

Vybrali sme sa do moderného centra Rafles Place vyskúšať našu angličtinu, naplniť fotoaparáty a kamery Áziou a pohľadať nejaký kostol, keďže sa blížila nedeľa. Všetko sa podarilo. Dokonca sme sa zúčastnili aj nácviku k oslavám Dňa Singapuru, ktorý mal byť až o mesiac, ale Singapurčania si nič nenechávajú na poslednú chvíľu. Sú veľmi disciplinovaní, čo bolo zjavné aj z čistoty a poriadku v meste, z cestovania metrom (skratka SMRT :)), z organizovaného pohybu chodcov a áut. Jazdí sa tu vľavo, takže trocha sme im robili problémy iba my... :)

Singapur je vyspelé mesto, všetko tu funguje digitálne a systematicky. Na viacerých ostrovoch tu žije približne 5 miliónov obyvateľov, mesto rýchlo rastie do výšky a takisto aj životná úroveň obyvateľov... (pokračovanie nabudúce)

foto