V nedeľu 21. augusta bol Gaboltov už po deviatykrát hlavným mestom mužov. Mužov, ktorí majú zmysel aj pre Božie veci, ktorých každodenná modlitba, svätá omša – Eucharistia posilňuje pri ich povinnostiach, starostiach.

Na úvod bola krížová cesta, po nej chvály a prvá prednáška na tému: „Muž, ktorý nezabúda“. O. Rastislav Dluhý, redemptorista, nám mužom pripomenul, že máme pamätať, že Ježiš za nás, čiže aj za mňa, aj za teba zomrel na kríži. Pripomínať si, čo všetko pre mňa urobil Boh za celý život a ďakovať mu. Na desať minút nám dal pauzu, aby sme si spomenuli, za čo Bohu máme poďakovať, a navzájom sme si to v skupinkách aj povedali.

V druhej prednáške: „Muž požehnania“ nám o. Rastislav pripomenul, že Boh nás požehnal všetkým duchovným požehnaním (Ef 1, 3). Každý dostal rovnako požehnanie, len ho treba chcieť prijať, vpustiť do svojho vnútra. A máme požehnávať aj my každého, s kým žijeme a pracujeme, či je v našich očiach dobrý alebo zlý (požehnanie v preklade znamená priať dobro). Žehnať môžeme vlastnými slovami alebo modlitbou z Písma svätého (Num 6, 24-26). A na záver bola najkrajšia časť púte, sv. omša. Muži, nezabúdajme a žehnajme. Boh nás priťahuje, povzbudzuje, miluje, posilňuje.