Ponuka pomoci

Od 20. februára 2012 bude v našej farnosti v priestoroch fary zriadená psychoterapeutická poradňa, ktorá bude bezplatne ponúkať individuálnu terapiu a poradenstvo vychádzajúce z teórie a princípov systemickej terapie. Na psychoterapeutické sedenie je potrebné dopredu sa objednať telefonicky alebo mailom.

kontakt:
Mgr. Mária Fekiačová
0944 301 545
marika.fekiacova@gmail.com

Nie človek sa ma pýtať na zmysel života, ale je to skôr naopak, to znamená, že on sám je ten, ktorému sa kladie táto otázka; on sám musí odpovedať na otázky, ktoré mu kladie život a táto odpoveď je vždy odpoveď činom. Iba konaním možno pravdivo odpovedať na „životné otázky“.

Frankl

Mnohokrát ťažké životné situácie a krízy natoľko pohltia človeka, že si už nedokáže predstaviť, žeby ich vyriešil a mohol byť znovu spokojný. Cíti sa smutný, napätý, nepotrebný, nahnevaný a neschopný. Prestáva život vnímať ako dar a namiesto toho sa preňho stáva nezmyselným a nezvládnuteľným. Psychoterapeutická poradňa, ktorú sme v našej farnosti zriadili, je pre všetkých ľudí, ktorí sa nachádzajú práve v takejto životnej situácii.

Pre všetkých, ktorých ťažia:

  • partnerské a rodinné konflikty;
  • problémy v komunikácii;
  • osobné trápenia, emocionálne problémy;
  • výchovné ťažkosti a problémy s učením;
  • problémy súvisiace so strachom a samotou;
  • zvládanie záťaže a stresu;
  • rôzne druhy úzkostí, depresie;
  • všetky trápenia, ktoré bránia vnímať život ako dar a tešiť sa z neho.

V poradni poskytujeme krátkodobú aj dlhodobú individuálnu terapiu, podľa potrieb konkrétneho človeka, ktorý vyhľadá našu pomoc. V rámci dodržiavania základných princípov systemickej terapie rešpektujeme každého človeka ako jedinečného. Terapeutickú pomoc vnímame ako spoluprácu medzi klientom a terapeutom pri hľadaní riešení.

Psychoterapeutické poradenstvo poskytuje Mgr. Mária Fekiačová, ktorá je absolventkou magisterského študijného programu Psychológia na Prešovskej univerzite a v súčasnosti pracuje v Centre špeciálno-pedagogického poradenstva v Lipanoch. Je frekventantkou psychoterapeutického výcviku v systemickej terapii.