Po zhodnotení prvého roka prípravy na birmovku sme všetci v našej skupinke skonštatovali, že rok ubehol veľmi rýchlo.

Naše stretávky každý piatok poobede sa v našom spoločenstve niesli v duchu priateľstva, pohody, smiechu, ale aj hlbokých zamyslení o zmysle nášho života, o priateľstve, slobode, o nebezpečenstvách ulice, alkohole, drogách, nerestiach... Krok po krôčiku sme debatovali na témy aktuálne pre dnešných mladých ľudí, vopred pripravené a schválené naším pánom dekanom Cichým. Okrem bežných stretnutí sme raz mesačne absolvovali katechézu na fare s pánom kaplánom Supekom, (naposledy sme rozoberali Desatoro Božích prikázaní) či odbornú prednášku s pánom dekanom o sexualite, teda o rozdielnosti muža a ženy. Keď bolo viac času, pozreli sme si hodnotný film súvisiaci s danou tematikou, písali listy rodičom pod stromček či piekli veľkonočných baránkov, ba i pripravovali kytičky pre mamy na Deň matiek. Jeden víkend sme absolvovali duchovné cvičenia na Lúčkach-Potokoch, kde nám bolo dobre.

Tento druhý rok sme začali biblickými témami. Hneď na prvom stretnutí sme privítali hosťa - Gitku, ktorá nám rozobrala tému o stvorení sveta i to, že tento svet bol stvorený pre nás, lebo Pán Boh nás má rád. O týždeň nato zavítal k nám pán diakon Ľubomír s pripravenou témou o prvom hriechu našich prarodičov v raji i o tom, aký to malo dopad na nás, čo sa tým narušilo vo vzťahu človeka k Bohu, človeka k človeku a človeka k prírode.

Dúfame, že aj tento rok zvládneme tak, aby sme teóriu dokázali preniesť do bežného života, (hoci je to neraz veľmi ťažké...nevidieť to na našom správaní) a napokon sa všetci stretli s pánom biskupom pri udeľovaní sviatosti birmovania a s Duchom Svätým vstúpili do sveta dospelých kresťanov.

foto