Múzeum školstva a pedagogiky v Bratislave ponúklo školám na Slovensku projekt Zaostri na školu! Jeho zámerom je upevniť a prehĺbiť vzťah žiakov k vlastnej škole a k miestu, v ktorom žijú, na dobových fotografiách sledovať premeny verejných priestorov, okolia školy, školských budov aj školských interiérov, získať pre múzeum fotografie školských budov a školských interiérov a pomocou nich vytvoriť elektronickú mapu historických školských budov.

Jednou zo zapojených škôl je aj CZŠ sv. Jána Krstiteľa v Sabinove, ktorá sídli v pôvodnej budove Jedenásťročnej strednej školy v Sabinove. Jej súťažný tím SabKo hľadá a spracováva dobové fotografie školy (celkový záber na školu, detaily, školský areál), prípadne školské interiéry (trieda, telocvičňa, jedáleň a pod.)

Vyhlasovateľovi súťaže ide predovšetkým o originály fotografií, ktoré sa po skončení projektu stanú súčasťou zbierkového fondu múzea. Ale vítané sú aj reprodukcie/fotokópie (digitálnym fotoaparátom, skenerom).

Ak máte doma staré fotografie budovy školy na Ul. 9. mája, pomôžte zviditeľniť naše mesto a oživiť krásne spomienky na svoje školské roky. Fotografie môžete priniesť na skopírovanie do budovy školy alebo ich oskenované môžete poslať na e-mailovú adresu: j.kovalik@hotmail.com.

Bližšie informácie o súťaži (aj s doteraz získanými fotografiami školy) nájdete na adrese www.msap.sk.