štvrtok 14. 6.

Začína novéna – 9-dňová duchovná príprava na prijatie sviatosti birmovania, najprv pri sv. omši večer predstavením birmovancov a modlitbou novény na záver sv. omše.

piatok 15. 6.

Po sv. omši sa budú birmovanci spoločne modliť Cestu svetla na Šanec.

sobota 16. 6.

Stretnutie birmovancov s Misijným tímom ACM v saleziánskom stredisku od 14.00 hod. (cca do 17.00 hod.), na záver modlitba novény.

pondelok 18. 6.

Birmovanci sa pôjdu osobne poďakovať starým a chorým ľuďom, ktorých kňazi chodia spovedať každý mesiac pred prvým piatkom a ktorí sa za nich modlia a obetujú, popoludní od 16.30 hod. (stretnutie všetkých pri kostole). Prosba na našich chorých: ak by ste našich mladých z akýchkoľvek dôvodov v toto dopoludnie nemohli u vás doma prijať, dajte nám to, prosím, vedieť. (Vy, ktorí viete, že sa našim chorým tento oznam nedostane, sprostredkujte im, prosím, túto informáciu.)

štvrtok 21. 6.

Modlitba novény pred sv. omšou a spoločná moderovaná adorácia po sv. omši.

piatok 22. 6.

Posledný deň novény, vyvrcholí duchovná príprava kajúcou pobožnosťou pre birmovancov o 16.00 hod. vo veľkom kostole a po nej prijatím sviatosti pokánia, súčasne bude možnosť vyspovedať sa pre birmovných rodičov, rodičov a príbuzných birmovancov od 16.00 hod., pred večernou omšou bude modlitba novény a po sv. omši o 18.30 bude generálka (určenie miesta, nácvik) pre birmovancov a birm. rodičov.

Počas ostatných dní sa budeme modliť modlitbu novény 15 min. pred sv. omšou.

sobota 23. 6.

Pri sv. omši o 10.00 hod. Mons. B. Bober, arcibiskup udelí sviatosť birmovania, birmovanci a birm. rodičia zaujmú svoje miesta 15 min. pred začiatkom.

Prosíme členov rôznych spoločenstiev, aby svoje modlitby v čase trvania novény pripojili k modlitbe birmovancov a obetovali ich za nich. Takisto ruženec, ktorý sa modlievame pred sv. omšou, bude obetovaný za nich a začne sa 15 min. skôr ako obvykle.