Ako každý rok, aj toto leto sa konal futbalový turnaj miništrantov Sabinovského dekanátu, tentoraz v obci Hrabkov, teda vo filiálke farnosti Križovany. Tento deň plný športového zápasenia sme začali sv. omšou o 9. hodine v 700 rokov starom kostole sv. Šimona a Júdu v Hrabkove. Miestny pán farár nás povzbudil k víťazstvu nielen v hre, ale aj k víťazstvu pre večný život, ktoré je to najdôležitejšie.

V turnaji súťažilo 16 mužstiev zo siedmich farností nášho dekanátu: Sabinov, Fričovce, Chminianska N. Ves, Hermanovce, Jarovnice a Víťaz. Miništranti sa rozdelili do 3 kategórií podľa veku: najmladší, strední a starší. Hralo sa spôsobom 2x8 minút. Rozhodcovia sledovali nielen dodržiavanie pravidiel futbalu, ale aj slovník a správanie futbalistov, ktoré malo byť hodné miništranta.

Všetkým našim chlapcom patrí veľké uznanie za bojovnosť v hre a dôstojnú reprezentáciu našej farnosti. Obzvlášť to platí pre najmenších našich miništrantov, ktorí v kategórii „najmladší“ obsadili prvé miesto, k čomu im gratulujeme a prajeme im, aby takouto bojovnosťou a odhodlanosťou získali aj miesto v nebi.

Srdečná vďaka patrí aj rodičom a súrodencom našich miništrantov, ktorí nás sprevádzali na turnaji a pomáhali nám nielen s dopravou, ale aj s povzbudzovaním, no hlavne s koučingom našich chlapcov počas zápasu. Nech vás za to dobrý Boh odmení.

foto