Príprava na krst

Príprava na prijatie sviatosti krstu v našej farnosti sa skladá z dvoch stretnutí. Na prvé stretnutie o kresťanskej výchove pozývame všetkých rodičov aj krstných rodičov ešte pred narodením dieťaťa. Toto stretnutie môžete absolvovať už počas tehotenstva. Predtým, ale prosíme, aby aspoň jeden z rodičov prišiel nahlásiť očakávané narodenie dieťaťa a krst. Druhé stretnutie absolvujete po narodení dieťaťa, podrobnosti sa dozviete vo farskej kancelárii.

Príprava na birmovku

Mladí, ktorú sa chcú pripravovať na prijatie sviatosti birmovania, sa môžu prihlásiť keď dovŕšia 16 rokov. Prihlášky si môžu vyzdvihnúť v kancelárii a je potrebné ich doniesť vyplnené na faru. Na začiatku prípravy najprv absolvujú kurz Objav Krista, ktorý začne po prihlásení sa dostatočného počtu záujemcov.

Príprava na manželstvo

Snúbencov, ktorí chcú uzavrieť sviatostné manželstvo, prosíme, aby sa prišli nahlásiť do kancelárie farského úradu aspoň pol roka (najlepšie aj rok) pred plánovaným termínom sobáša. Ak si chcete rezervovať vami vybratý deň a čas sobáša, príďte čo najskôr, aby váš termín nebol už obsadený (kto skôr príde, ten skôr...). Potrebujeme vás tiež zaradiť do prípravy na manželstvo, na čo potrebujeme dostatočný časový priestor pred sobášom.