Príprava na krst

Príprava na prijatie sviatosti krstu v našej farnosti sa skladá z dvoch stretnutí. Prosíme, aby aspoň jeden z rodičov prišiel nahlásiť budúci krst. Na prvé stretnutie pozývame všetkých rodičov a krstných rodičov ešte pred narodením dieťaťa. Počas tehotenstva môžete absolvovať toto stretnutie každú prvú nedeľu v mesiaci. Druhé stretnutie absolvujete po narodení dieťaťa, podrobnosti sa dozviete vo farskej kancelárii.

Krstíme každú prvú a tretiu nedeľu v mesiaci. Prosíme, aby ste na tieto termíny plánovali krstiny, ktoré znova spresníme s vami osobne v kancelárii farského úradu. Pripomínam, že krstiť môžeme len našich farníkov – žijúcich a bývajúcich na území našej farnosti.

Príprava na birmovku

Všetkým mladým, ktorí už majú 16 rokov, alebo ich dovŕšia v najbližších 2 – 3 mesiacoch pripomíname, že ak chcú prijať sviatosť birmovania, môžu sa prihlásiť na prípravu. Prihlášky si môžete vyzdvihnúť v sakristii a je potrebné ich doniesť vyplnené do 15. 9. na faru.

Príprava na manželstvo

Snúbencov, ktorí plánujú sobáš ešte tohto roku, alebo na budúci rok, prosíme, aby sa prišli nahlásiť do kancelárie farského úradu. Ak si chcete rezervovať vami vybratý deň a čas sobáša, príďte čo najskôr, aby váš termín nebol už obsadený (kto skôr príde, ten...). Rovnako vás potrebujeme zaradiť do prípravy a nájsť pre vás vhodné termíny, na čo potrebujeme dostatočný predstih pred sobášom (iba tri mesiace nestačia).