Keď po svojom zmŕtvychvstaní Ježiš vystúpil do neba, jeho učeníci sa podľa jeho pokynov vrátili do večeradla, aby tam v spoločnej modlitbe s P. Máriou čakali na príchod prisľúbeného Ducha Svätého. Nastal čas aj pre niektorých z nás, ktorí už ako-tak spoznali Krista, chcú žiť s Ním a podľa Jeho náuky a stať sa Jeho svedkami. Naši mladí bratia a sestry, ktorí završujú jednu etapu cesty, počas ktorej sa snažili priblížiť sa k Bohu v spoločenstve Cirkvi birmovanci, pre ktorých dozrel čas, aby boli obdarovaní plnosťou darov Ducha Svätého.

A tak sa znovu ako farské spoločenstvo vraciame do „večeradla“, tj. kde je uprostred spoločenstva svojej Cirkvi prítomný Boh, a spolu chceme týmto našim mladým, „nádeji Cirkvi“, – našej nádeji vyprosiť otvorenosť pre prijatie toho bohatstva, ktoré im dobrý Boh chce dať prostredníctvom daru sviatosti birmovania.

Pozývam Vás, bratia a sestry, či už poznáte alebo nepoznáte bližšie niektorého z birmovancov, ktorí majú 27. februára tohto roku prijať z rúk otca arcibiskupa Bobera sviatosť birmovania, aby ste pridali aj svoj hlas v modlitbe za nich počas novény aj v úmysloch svojich vlastných modlitieb.

Zvlášť prosíme o príhovor chorých a trpiacich našej farnosti, aby svoje kríže a utrpenia obetovali na tento úmysel. Rovnako prosíme aj rôzne spoločenstvá, aby v spoločných modlitbách vyprosovali milosť trvalého odovzdania sa Bohu pre týchto mladých.

Novéna bude prebiehať s týmto programom (pre všetkých birmovancov):

piatok 18. 2. – začiatok duchovnej prípravy – adorácia o 17.30 hod. spojená s modlitbou novény a predstavenie birmovancov pri sv. omši o 18.30 hod.

sobota 19. 2. – návšteva chorých – ako poďakovanie za modlitby a obety – spoločný začiatok a vyslanie ku chorým o 10.00 hod. vo veľkom kostole

nedeľa 20. 2. – modlitba novény 15 min. pred sv. omšami o 9.00, o 10.30 hod.;

od 16.00 hod. spoločné popoludnie v saleziánskom stredisku: svedectvá o význame života v spoločenstve, film

pondelok až piatok (21. - 24. 2.) každý deň modlitba novény o 18.15 hod. v kostole

piatok 25. 2. – kajúca pobožnosť s možnosťou sv. zmierenia pre birmovancov o 17.00 hod. vo veľkom kostole; modlitba novény o 18.15 hod.

sobota 26. 2. – od 10.00 hod. sv. zmierenia pre birmovných rodičov, rodičov a príbuzných birmovancov; o 11.00 zakončenie novény spojené s nácvikom

nedeľa 27. 2. – slávnosť vysluhovania sviatosti birmovania o 10.30 hod.