Veľký pápež sv. Ján Pavol II. nám odkázal: „Slovensko má veľkú úlohu pri budovaní Európy tretieho tisícročia. Dobre si to uvedomte! Je povolané ponúknuť svoj veľmi významný príspevok k pravému pokroku európskeho kontinentu svojimi tradíciami, kultúrou, svojimi mučeníkmi a vyznávačmi, ako aj živými silami svojich nových generácií.“

Tieto slová sú zvlášť aktuálne v týchto dňoch, kedy sa pripravujeme na referendum o rodine. Máme jedinečnú šancu zasvietiť do Európy príkladom zomknutia sa proti chorému zmýšľaniu súčasných rodových ideológií.

Ak odignorujeme februárové referendum, ťažko bude potom naprávať nedozierne dôsledky na rodinách a deťoch spôsobené podcenením jeho významu. Aby bolo referendum úspešné, musí sa ho zúčastniť aspoň 50 % voličov a viac ako polovica hlasujúcich musí odpovedať „3x áno“.

Najväčším ohrozením manželstva a rodiny dnes môže byť naša vlastná pasivita. Preto vás prosíme, podporte referendum o zdravom chápaní rodiny, o pravom obraze manželstva jedného muža a jednej ženy a príďte podporiť právo detí na lásku otca a mamy.