...sa začal v šk. roku 1997/98, kedy sa začali pravidelné zbierky na jej vybudovanie. Túžby zamestnancov školy a rodičov detí, podporené konkrétnymi aktivitami p. dekana Naščáka a riaditeľa školy Mgr. Petra Hužvára, naberali reálne kontúry...

V škole dovtedy bola miestnosť, ktorú sme nazývali „kaplnka“, ale bola to skôr modlitebná miestnosť, bez svätostánku a pravidelnej sv. omše. Pribúdaním šk. rokov sme hľadali vhodnejší priestor pre skutočnú kaplnku s bohostánkom. Ten sme napokon našli vo vstupnom vestibule školy. Bolo však predtým potrebné vykonať drobné stavebné úpravy. Aby sa s nimi mohlo začať, bolo treba zozbierať istú čiastku peňazí. Prispievať začali rodičia, žiaci, zamestnanci, ale aj darcovia z mimoškolského prostredia.

V októbri 1999 bolo zakúpené a porezané drevo na podlahu, pretože bolo treba zarovnať priestor nad nevyužívanými schodmi do žiackych šatní. V marci 2000 bola vypracovaná projektová dokumentácia a na príslušné úrady boli nahlásené stavebné úpravy. Po získaní súhlasu úradov sa už pristúpilo k samotnej realizácii stavby. V auguste 2000 sa začalo rozbíjanie betónových múrikov vo vestibule. V októbri boli vyložené steny travertínom, ktorý sa získal z vybúraných múrikov a bola založená predeľovacia sklenená stena. V auguste 2001 bola položená plávajúca podlaha a vyrobený interiér kaplnky.

Kaplnka bola slávnostne požehnaná vtedajším košickým pomocným biskupom Bernardom Boberom 4. októbra 2001.

Naplnila sa tak túžba mnohých z nás. Boh prebýva medzi nami. A neostáva sám. Cez deň k nemu prichádzajú žiaci, zamestnanci i rodičia a predkladajú mu svoje radosti, starosti i nádeje. Na sv. omše prichádza okrem nich vo veľkom počte aj verejnosť.

Sv. omša sa slávi v kaplnke každý utorok a štvrtok o 7.10 hod.

Každú stredu o 7.25 hod. sa v kaplnke modlíme sv. ruženec.

Každý piatok o 7.30 hod. sa v kaplnke modlíme Korunku Božieho milosrdenstva.

Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k vybudovaniu našej školskej kaplnky a tiež všetkým, ktorí aj dnes svojou starostlivosťou zveľaďujú toto posvätné miesto. Všetkým vyprosujeme hojné Božie požehnanie a milosť.

foto