Kde si doteraz pôsobil? (cesta ku kňazstvu)

Moja cesta ku kňazstvu? :) Keď som ešte nebol v seminári a všimol som si niekde, ako kňazi dostali takúto alebo podobnú otázku, už nejako podvedome som aj ja čakal, že to bude nejaká „pikoška“. A ono neraz aj tak bolo. Lenže ja niečo podobné nemám. To však neznamená, že moja cesta ku kňazstvu bola nudná. :) Prvé vážnejšie myšlienky na kňazstvo prišli niekedy na strednej škole. Podal som si prihlášku, no a prijali ma. Na čas v seminári spomínam veľmi rád, hlavne na spolužiakov a ročníkový kolektív. Po kňazskej vysviacke som ako novokňaz pôsobil v Košiciach na sídlisku Terasa, potom v Stropkove, Vranove nad Topľou, Rozhanovciach a teraz som sa dostal na CZŠ do Sabinova.

Záľuby, záujmy ...

Moja stredná škola bola technicky zameraná, lebo ma to bavilo a aj keď vtedy ešte počítače neboli na takej úrovni ako dnes, záujem o výpočtovú techniku mi v podstate zostal. Síce len taký úplne amatérsky, ale rád spoznávam novoty v tejto oblasti. Športom tiež nepohrdnem. Napríklad veľmi rád mám tatranskú turistiku, lyžovanie, hokej, plávanie, cyklistiku.

Akú máš predstavu o svojej práci na CZŠ?

:) No, priznám sa, že keď som prvýkrát počul, že mám byť školským kaplánom, ťažko sa mi to predstavovalo, pretože nikde sa nejako konkrétne neuvádza, v čom by mala presnejšie spočívať práca takého školského kaplána. Samozrejme, začal som sa informovať, pýtať, čo ma asi čaká, no tie informácie sa nezbierajú najľahšie. Keďže nie som na CZŠ v Sabinove prvým školským kaplánom, určite začnem v podobnom duchu ako pán kaplán Milan, určite k tomu pridám niečo svoje :). Ale myslím, že v prvom rade chcem byť k dispozícii na tejto škole ako kňaz viac, ako keby som tam „iba“ učil. To znamená: služba kňaza so všetkým, čo k tomu patrí, duchovné obnovy pre učiteľov, žiakov, zamestnancov školy či rodičov. Čo, kedy, kde, alebo aký spôsob, termíny, to ešte príde na rad neskôr, ale v krátkosti by asi toto bol ten základ, nad ktorým som uvažoval. S Božou pomocou sa dá urobiť veľa pekných vecí a zažiť nejednu úžasnú chvíľu. Preto sa teším na spoluprácu so všetkými, s ktorými sa budem stretať a prosím o modlitby.

foto