1. Odkiaľ pochádzate a aká bola Vaša cesta ku kňazstvu?

Volám sa Juraj Sitarčík a narodil som sa v Košiciach. Vyrastal som v Prešove, kde som absolvoval stredoškolské vzdelanie. Po maturite som sa prihlásil do seminára. Po treťom ročníku som absolvoval základnú vojenskú službu na letisku v Nižnej Šebastovej a po nej som dokončil štúdiá na teológii. Keď sa vrátim v myšlienkach k všetkému, čo som na svojej ceste ku kňazstvu zažil, môžem povedať, že vidím, ako bol Boh so mnou. Stretol som vo svojom živote Ježiša a odvtedy sa môj život zmenil. Prijať Božiu vôľu vo svojom živote je jednou z najťažších vecí v živote, ale zároveň aj tou najkrajšou. Ja som prijal Božiu vôľu pre môj život.

2. Vieme o Vás, že ste už osem rokov kňazom. Kde ste doteraz pôsobili?

Začínal som v Čani. Tam som mal ročnú diakonskú prax. Ako novokňaz som nastúpil do Trebišova, kde som pôsobil tri roky. Ďalšie tri roky som pôsobil v Strážskom a dva roky som pracoval s vysokoškolskou mládežou v Prešove.

3. Aké sú Vaše záujmy a koníčky?

Isto je toho viac, ale hrám na gitare, viem anglicky a k mojím záľubám patrí aj plávanie. A takisto rád hrám volejbal.

4. Čo Vám na kňazstve prináša najviac radosti?

Ďakujem Bohu za všetko, čo mi dáva. Je to veľký dar uvedomovať si, že Boh chce cezo mňa pôsobiť. A mojou najväčšou radosťou je, že mám tú milosť to aj vidieť aj vnímať. A ešte z jednej veci mám veľkú radosť. Keby som nebol kaplánom, nestretol by som tých všetkých úžasných a fantastických ľudí, ktorých mi Boh poslal do cesty. A aj za to mu ďakujem.

foto