Možno, že niektorí z nás sú rozpačití a nevedia ako sa postaviť k misiám. Kladú si otázky, na ktoré nemajú odpovede, alebo majú také, ktoré nezodpovedajú skutočnosti. S týmito sa chcem pýtať i hľadať odpovede.

ČO SÚ MISIE? Veľké stretnutie človeka s Bohom Otcom, Ježišom a Duchom Svätým. Je to čas venovaný Bohu. Vtedy veľké spoločenstvo farnosti – skoro celé – hľadí jedným smerom – k Bohu.

NAČO SÚ MISIE? Za uplynulých 10 rokov z detí vyrástli mladí ľudia, z mládeže dospelí, z dospelých seniori. Každé obdobie života človeka je iné a preto mu nestačí viera predošlého obdobia. Ako rastie človek telesne a rozumovo, tak je potrebné, aby hlbšie poznal svoju vieru a napredoval v duchovnom živote. Objavoval nové neznáme „kontinenty“ svojho vnútra (ako Kolumbus nové zeme). To je rast, a rast je život. Pokiaľ má človek chuť objavovať nepoznané, dotiaľ je mladý. Tak sa môže stať, že 60-70ročný človek je mladý mysľou a často aj výzorom. No stretávame aj tínedžerov so stareckými tvárami, ktorí sú unudení a ich život sa točí len okolo konzumu každého druhu a ktorí vidia len seba a myslia si, že celý svet sa má točiť iba okolo nich.

Misionári podávajú ruku každému, kto chce žiť s Bohom a tým zmeniť svoj život k lepšiemu. To sa zíde každému z nás. Nik nemôže povedať o sebe, že nehreší!

Ešte šťastie, že Boh nás hľadá a aj nájde. Využíva na to aj naše pocity: radosť, dojatie, smútok a žiaľ, súcit i zmätok, ba i náš hnev a neochotu... lebo toto všetko je prirodzená príťažlivosť k Bohu.

Preto je dôležité všímať si aj svoje pocity a hlavne túžby. Tieto sú kľúčovým spôsobom Božieho prístupu k nám. Veď túžby sú božie dary dané nám na pomoc, aby sme ľahšie mohli konať Otcovu vôľu, ktorá je zároveň aj jeho túžbou. Túžba je aj energiou tvorivosti a života. Je to Boží hlas, ktorý sa v nás ozýva.

Pane náš! Prosíme Ťa zobuď v nás TÚŽBU po Tebe! Využi tieto misie na to, aby sme sa stretli s Tebou a premeň nás.