Za chvíľu to bude rok, čo sme sa spolu s Katarínou rozhodli prijať pozvanie na Stretnutie Kána. Už príchod do areálu kaštieľa v Bijacovciach v letné nedeľné popoludnie bol pre nás očarujúci. Ako keby sme nechali všetky každodenné starosti pred bránou kaštieľa a za ňou nás čakalo 7 dní, ktoré boli tak trochu zahalené tajomstvom.

Privítanie organizátorov bolo také prirodzené a úprimné, že sme sa hneď v prvý deň cítili súčasťou celého kolektívu, ktorý celú akciu pripravoval. O naše deti sa starali animátori. Tie staršie sme nevideli celý týždeň, tie mladšie počas celého dňa. Jednoducho sme mali vytvorené podmienky na prežitie chvíľ v páre o akých sa rodinám s malými deťmi ani len nesníva. Úprimne sa musím priznať, že až na mieste som sa dozvedel, že program Kány pre manželské páry je jedinečný a každý ho môže absolvovať len raz v živote! Nedá sa opakovať a tým pádom sa musí prežiť naplno hneď na prvýkrát s úprimnosťou v srdci a s mysľou venovanou len týmto chvíľam.

Program, ktorý nám Kána ponúkla bol jednoducho nádherný čas prežitý v páre. Čas duchovného pookriatia, čas nazretia do nášho vzťahu, čas na konfrontáciu našich postojov, čas na zamyslenie sa nad našim manželstvom. Najsilnejším zážitkom však je bezprostredné stretnutie s Pánom. Blízkosť stretnutia s Ježišom je taká silná a objímajúca, že len ťažko sa nám večer lúčilo keď sme museli ísť spať.

Stretnutie Kána organizuje katolícka komunita Chemin Neuf (Nová cesta), ktorá bola založená v roku 1973 vo Francúzsku. Dnes má komunita množstvo pobočiek po celom svete vrátane Slovenska. Združuje rehoľníkov a kňazov, ale aj manželské páry, ktoré chcú pomôcť pri formovaní rodín v svete plnom individualizmu, ktorý naplno zasiahol už aj slovenskú spoločnosť.

Ak máte túžbu prežiť nádherný týždeň plný duchovna dávajúc sa jeden druhému bez každodenných starostí, tak neváhajte a prihláste sa na tohtoročné Stretnutie Kána, ktoré sa bude konať v kaštieli v Bijacovciach v dňoch 12.-18. 7. 2009. Bližšie informácie môžete nájsť aj na stránke www.chemin-neuf.sk