Hŕstka stolnotenisových nadšencov v našom meste, ktorá hľadala spôsob, ako sa opäť zapojiť do stolnotenisových súťaží, sa stretla s veľkým pochopením vedenia CZŠ sv. Jána Krstiteľa. Škola im poskytla strechu nad hlavou, stolnotenisové stoly, zakúpila dresy a stolnotenisového robota. Veľká vďaka za pomoc a podporu patrí však nielen vedeniu CZŠ, ale aj celému kolektívu za prijatie do svojej veľkej rodiny, v ktorej cítiť, že v jej strede je Boh, pokoj a dobrá káva :)

Klub CZŠ Sabinov pôsobí v 5. lige s dvomi družstvami, ktoré majú spolu 25 členov. Najstarší člen klubu má 73 rokov a najmladší prírastok ma len 3 mesiace, je plný energie a je priam nezastaviteľný. Voláme ho „Roboško“ – náš stolnotenisový robot.

Môžete ho spoznať aj vy pri oslavách Svetového dňa stolného tenisu, ktorý bude v sobotu 6. apríla 2019. V tento deň sa bude v CZŠ konať aj Deň otvorených dverí (DOD) a my sme si pripravili pre širokú verejnosť rôzne aktivity na propagáciu stolného tenisu. V telocvični CZŠ budú pripravené rôzne stanovištia, kde si budete môcť vyskúšať svoju zručnosť, rýchlosť, pohotovosť, zahrať stolný tenis, alebo (ak si trúfnete) tiež skúsiť potrápiť nášho „Roboška“. A ak to nestihnete počas DOD, budete tak môcť urobiť ešte 8. a 9. apríla 2019 v čase od 15:00 do 19:00 v telocvični CZŠ. Ako vyvrcholenie osláv Svetového dňa stolného tenisu pripravujeme na 10. apríla od 18:00 do 21:00 exhibíciu, na ktorú sú pozvaní najlepší hráči 5. ligy a tí si zmerajú svoje sily v priateľskom zápase a súťažiach s výberom sabinovských hráčov. 

Ak nás v uvedených dňoch navštívite a zapáči sa vám stolný tenis, ktorý patrí medzi najrýchlejšie športy na svete, máte medzi nás dvere otvorené bez rozdielu toho, či ste začiatočník alebo pokročilý. Tešíme sa na spoločne strávený čas.