Pozývame vás na gospelový program Via lucis, ktorý vznikal od roku 2000 v spolupráci s viacerými hudobníkmi. Samotná Via lucis (Cesta svetla) je liturgická pobožnosť, ktorej autorom je salezián don Sabino Palumbieri, profesor na Pápež. Saleziánskej Univerzite v Ríme, zakladateľ cirkevného hnutia TR 2000 (Testimoni della Risurezione per il Duemila - Svedkovia Zmŕtvychvstalého k jubileu 2000).

Úmyslom Cesty svetla, ktorá nadväzuje na Krížovú cestu, je povzbudiť ľudí k prežívaniu radosti z nového života, ktorý priniesol Ježiš. Základným motívom Cesty svetla je teda víťazstvo dobra a lásky nad zlobou, sebectvom, hriechom, smútkom, chorobou a nešťastím. Z Božej perspektívy sa špinavé vody menia na fontány. Ide o cestu svetla pre tých, ktorí sa nachádzajú vo tme nezamestnanosti, choroby, sklamania po rozvode a iných zraneniach. V tomto zmysle pobožnosť Cesty svetla sa môže sláviť počas celého roka.

Program Via lucis vám prídeme predstaviť do Sabinova v piatok 6. novembra. Pozývame všetkých do farského kostola o 18:00 hod., hneď po programe nasleduje sv. omša a prvopiatková pobožnosť.