Kvetná nedeľa sa už 24 rokov v Cirkvi slávi ako Svetový deň mládeže. Jej cieľom je pozývať mladých kresťanov k hlbšiemu spojeniu s Ježišom Kristom. Ján Pavol II., ktorý priniesol do Cirkvi tento fenomén, ukázal mladým nie iba cieľ, ale zároveň cestu. Kvetná nedeľa, kríž svetových dní mládeže, mnohé jeho posolstvá a stretnutia ukazujú, že cesta za Kristom, za plnohodnotným kresťanstvom, je ukrytá vo výzve Ježiša kto chce ísť za mnou, nech vezme svoj kríž a nech ma nasleduje.

Uvedomiť si túto výzvu je, zdá sa dnes naliehavejšie než inokedy predtým. Vyhýbať sa záväzkom, zodpovednosti, rezignovať pred problémami, uzatvárať sa do seba, to sú javy, pred ktorými nie sú uchránení ani kresťania, a mladí už vôbec nie. Za Kristom sa nejde cez príjemné zážitky a citové vzplanutia, ale cez schopnosť prijať realitu a zaujať v nej svoje miesto, prijať seba a druhých aj s chybami, dokonca hriechmi. Postaviť sa k životu s postojom viery.

Pozývame všetkých mladých našej farnosti pripomenúť si svoje kresťanské povolanie spolu s naším otcom arcibiskupom Alojzom Tkáčom na Kvetnú nedeľu pri sv. omši o 10:30 hod. vo farskom kostole. Slávnosť začne o 10:00 hod. v saleziánskom stredisku palmovým sprievodom do veľkého kostola.

Prípravou bude celonočná adorácia za mladých našej farnosti, na ktorú pozývame všetkých, v piatok (26.3.) po večernej sv. omši v malom kostole. Mladých pozývame na večerné stretnutie pred Kvetnou nedeľou v sobotu večer v saleziánskom stredisku po sv. omši; témou budú Svetové dni mládeže.

Zároveň pozývame všetkých mladých na arcidiecézne stretnutie mládeže, ktoré sa uskutoční v Prešove 10. apríla 2010. Je nutné nahlásiť sa na fare do 31. marca.