Vo veľkom týždni svätá Cirkev slávi tajomstvá spásy, ktoré uskutočnil Kristus v posledných dňoch svojho života, počnúc jeho mesiášskym vstupom do Jeruzalema cez Poslednú večeru, smrť na kríži až po slávne zmŕtvychvstanie.

Pozývame všetkých veriacich k sláveniu týchto, pre našu vieru takých dôležitých tajomstiev. Okrem už zaužívaných obradov jednotlivých dní Veľkonočného Trojdnia chceme tohto roku zvlášť pozvať aj k celonočnému Bdeniu s Kristom zo Zeleného štvrtka na Veľký piatok. Súčasťou týchto dní je aj spoločné slávenie Liturgie hodín (Posvätné čítanie a Ranné chvály) na Veľký piatok a Bielu sobotu o 8.30 hod. vo veľkom kostole, na ktoré pozývame všetkých, nielen tých, čo sa snažia modliť modlitby z kňazského breviára.

Vyvrcholením slávení bude v našej farnosti na Veľkonočnú nedeľu popoludňajšia pobožnosť a procesia na oslavu vzkrieseného Pána, ktorú sme mali v minulých rokoch na záver obradov Vigílie v noci, ale odporúča sa ňou uzavrieť slávenia Veľkonočného Trojdnia. Preto tohto roku začne o 14.30 hod. vo veľkom kostole a v prípade priaznivého počasia procesiou s Eucharistiou po námestí oslávime a dosvedčíme Kristovo Veľkonočné víťazstvo nad hriechom, smrťou a diablom.