Pozývame našich veriacich v nedeľu 1. júna 2014 popoludní na požehnanie kaplnky Preblahoslavenej Panny Márie po rekonštrukcii, pri ktorej tiež požehnáme a umiestnime v kaplnke nový obraz P. Márie, ochrankyne Sabinova. Ide o kaplnku pri ceste do Ražnian (pri cyklochodníku), ktorá prešla historickou premenou v roku 2012 – 2014, keď bohuznámi dobrodincovia zabezpečili jej celkovú vonkajšiu aj vnútornú opravu. To všetko na vlastné náklady a príspevky ďalších dobrodincov zo Sabinova a z Ražnian a Ružencového bratstva v Sabinove. Vnútornú maľbu a obraz Preblahoslavenej Panny Márie namaľovala sabinovská rodáčka, maliarka Andrea Spišaková.

z histórie kaplnky

„Capella aeque B.M.V. a piis coniugibus Stephano et Maria Jozefčík versus Ňaršany 1886. erecta, 1925 expensis vid. Mariae Pataky, nat. Remčo totaliter renovata et expicta.“ Kaplnka Preblahoslavenej Panny Márie, ktorá je smerom k Ražňanom, bola postavená v roku 1886 vďaka zbožným manželom Štefanovi a Márii Jozefčík. V roku 1925 bola kaplnka celkom obnovená a vymaľovaná vďaka financovaniu vdovy Márie Pataky, rod. Remčová“. (podľa Schematismus venerabilis cleri Administrationum Apostolicarum Cassoviensis, Rosnaviensis et Satmariensis in Slovachia anno reparatae salutis 1943. Prešov, s. 57).

Po skončení pobožnosti na prvú nedeľu (začne o 15.00 hod.) vo farskom kostole, sa presunieme individuálne ku kaplnke, kam prinesieme aj nový obraz a potom pri spoločnej modlitbe požehnáme opravenú kaplnku a umiestnime nový obraz. Všetkým dobrodincom nech požehnáva Preblahoslavená Panna Mária.

foto