Zbierkou a kampaňou pod názvom „Pôstna krabička pre Afriku“ chce Slovenská katolícka charita venovať zvýšenú pozornosť deťom postihnutým HIV a AIDS v krajinách Subsaharskej Afriky so špeciálnym zameraním na Ugandu, kde žije podľa údajov OSN až 2 milióny sirôt, ktoré stratili jedného alebo obidvoch rodičov kvôli HIV a AIDS. Vírus HIV sa na severe Ugandy začal šíriť od vojny v 80. rokoch a zničil už mnohé rodiny. Počet ľudí, ktorí sú nakazení HIV, je veľký. Sally i ďalšie deti v severnej Ugande sa kvôli chorobe AIDS stali sirotami.

Myšlienka pôstnej krabičky v sebe nesie posolstvo pôstnej doby s myšlienkou na ľudí, ktorí sú v núdzi. Malá farebná krabička tak môže byť naplnená nádejou, modlitbami a šancou na lepší život pre tisíce ľudí v núdzi, ktorú môže priniesť každé darované euro. Práve vaša podpora pomôže deťom ako Sally zabezpečiť základné podmienky pre dôstojný život – jedlo, ubytovanie, zdravotnú starostlivosť a vzdelanie.

Pôstnu krabičku SKCH distribuuje do kostolov, kde si ju ľudia budú môcť vyzdvihnúť a osobne sa tak zapojiť do pomoci deťom postihnutým HIV a AIDS v Ugande – môžete si ju vyzdvihnúť aj v našich kostoloch a zapojiť sa až do 31. mája.

Akým iným spôsobom môžete pomôcť:

- zaslaním príspevku na účet Slovenskej katolíckej charity: 4008058424/7500, v.s.174

- formou sms v tvare DMS medzera CHARITA na číslo 877 (cena Darcovskej SMS je 1 €)

(viac informácií na www.charita.sk)