Slovenská katolícka charita už 8 rokov pomáha v krajinách subsaharskej Afriky. Od začiatku stojí pri tých najkrehkejších – deťoch, ktoré trpia chorobami, podvýživou či boli vyčlenené na okraj spoločnosti. Postupne vďaka štedrosti slovenských darcov sa pomoc rozširuje aj na podporu mladých, ktorí by sa bez pomoci nedostali z chudoby. Získaním zručností v stolárskej a krajčírskej dielni si dokážu tí najchudobnejší zaobstarať základné živobytie.

Pridajte sa a pomôžte prostredníctvom zbierky Pôstna krabička pre Afriku aj vy. Každý pôstny dar vo forme modlitby alebo finančného príspevku dá deťom a mladým šancu na lepší život. Ak sa počas pôstu rozhodnete vzdať obľúbenej kávy, sladkosti či inej drobnosti a ušetrené peniaze vhodíte do pôstnej krabičky, podporíte vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť pre konkrétne deti v Ugande a Rwande.

Pomáhajte po novom – stiahnite si aplikáciu, v ktorej môžete hravou formou pomôcť deťom v Afrike. Kampaň síce prebieha hlavne cez pôstne obdobie, ale zbierka je oficiálne otvorená až do konca kalendárneho roka. Počas celého roka je možnosť prispieť aj na stránke „Pôstna krabička pre Afriku“, kde sú všetky údaje a informácie o doterajších ročníkoch.

foto