V tomto zvláštnom čase prijali mnohé z detí v našej farnosti po prvýkrát Eucharistiu. Bol to pre ne, ako aj pre nás, ich rodičov a blízkych, výnimočný čas. Mnohí z nás sme s túžbou viedli a vedieme naše deti k tomu, že sviatosť 1. svätého prijímania nie je o oslave, darčekoch. Je o živom Kristovi v nás. Je o veľkom dare, milosti. Je to tajomstvo našej viery.

Ďakujeme p. dekanovi Ladislavovi Cichému, p. kaplánom Lukášovi a Martinovi, animátorkám, kantorkám i kantorovi, p. fotografke Evke Burgrovej. Ďakujeme všetkým, ktorí pripravili výzdobu, rúcha, upratali kostol, miništrantom, kostolníkom. Ďakujeme všetkým, ktorí akýmkoľvek spôsobom prispeli k týmto nezabudnuteľným okamihom.

Zároveň chceme prosiť za všetky deti, ktoré v našej farnosti prijímali Eucharistiu, alebo ich to ešte len čaká. Nosme si ich vo svojich modlitbách. Zverujme ich dobrému Bohu. Pre niektoré deti je totiž prvé sväté prijímanie na dlhé roky aj posledným... „Cirkev žije z Eucharistie“ napísal vo svojej encyklike pápež sv. Ján Pavol II. Naše rodiny by mali žiť z Eucharistie. Každý deň, nielen raz do roka, či raz za život.