Jeseň je naozaj krásna, oblečená do rôznych farieb. Október patrí k mesiacom, ktoré nám túto krásu pripomínajú. A nielen to, ale aj jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka – úctu k starším. Občianske združenie Samaritán Sabinov si tohto roku v mesiaci októbri prvýkrát dovolilo vstúpiť do súkromia našich blízkych a potešiť ich malým darčekom.

Sú to členovia nášho farského spoločenstva, ktorým kňazi z našej farnosti každý mesiac pravidelne vysluhujú sviatosť zmierenia. V nedeľu či iné sviatky im prinášajú živého Ježiša mimoriadni rozdávatelia svätého prijímania. Práve ich sme oslovili, aby sa malá pozornosť dostala k našim blízkym.

Za ich ochotu im chceme vysloviť úprimné Pán Boh zaplať. Poďakovanie patrí aj Mestu Sabinov, ktoré malo finančnú účasť na príprave 60 kusov balíčkov. Ďakujeme všetkým, ktorí ste od nás pozornosť prijali. Ste silným článkom v reťazi nášho farského spoločenstva. Chýbate nám v chráme, ale ste v našich srdciach.

„Jednou z najnádhernejších vecí v živote rodiny, v našom ľudskom živote ako rodiny, je pohladiť dieťa a nechať sa pohladiť starým otcom a starou mamou.“ (z príhovoru Svätého Otca Františka pred seniormi na Svätopeterskom námestí)