Počas Veľkonočnej vigílie sme s veľkou radosťou boli svedkami krstu dvoch mladých dievčat z Turkmenistanu, ktoré sú na štúdiách v rakúskom Gamingu na katolíckej univerzite. Ako krstné rúcha im poslúžilo naše sabinovské oblečenie pre prvoprijímajúcich, ktoré všetci obdivovali. Veľmi milým a veselým momentom boli gratulácie, kde medzi iným zaznelo, že počet katolíkov v Turkmenistane sa týmto zvýšil asi o 2 percentá.

S Božou pomocou a milosťou by sme chceli pracovať na tom, aby počet Ježišových priateľov v tejto krajine narastal čoraz viac. A keďže počas posledných piatich rokov sa naša vzájomná spolupráca osvedčila, chceme v nej pokračovať intenzívnejšie. Spolu s otcami misionármi (ešte vždy len dvaja kňazi na celú krajinu) sme pripravili projekt, ktorý si môžete pozrieť na webe spoločenstva Dom Júdov. Už v lete tohto roku by mali 4 ľudia odisť do Turkmenistanu na min. 6 mesiacov.

Znovu vás preto pozývame k spoluúčasti na požehnaní prúdiacom zo zrodu Cirkvi v tejto ázijskej krajine. Stále rátame s vašimi modlitbami, bez ktorých to jednoducho nepôjde. Nezaobídeme sa ani bez materiálnej pomoci, a to zvlášť teraz, keď niektorí odvážlivci budú musieť zanechať svoje dobré pracovné miesta, aby tam mohli nezištne slúžiť. Náklady síce narastajú, ale my veríme, že Boh dáva spolu s povolaním aj všetky potrebné prostriedky. V dôvere v Božiu prozreteľnosť bol otvorený nový účet slúžiaci projektu, kam môžete kedykoľvek prispieť - VÚB Banka, č. účtu: 2728967854/0200. Zbierka v kostole na tento účel bude v nedeľu 9.mája.

Súvisiace články:
Skutočne vstal! – aj v Turkmenistane (4.4.2010)
Pozdrav z Turkmenistanu (24.10.2009)
Ďakovný list z Turkmenistanu (8.2.2009)
Jednoduchý email a veľká výzva – alebo – A je to tu opäť (8.11.2008)