V týchto dňoch sme zaplatili už druhú pravidelnú splátku (mesačne je to 10.000,- €), aby firma mohla na našom novom organe pracovať. Súčasne hľadáme aj vhodné načasovanie na odstránenie starého organu, pričom je to potrebné zladiť aj odberom tých častí, ktoré speňažíme (p. organistovi J. Vráblovi sa podarilo nájsť kupca na niektoré časti starého organu).

Ako ste si iste všimli, na „Píšťale darcov“ sa postupne objavujú a dopĺňajú mená a čísla (vďaka ochote p. Kuchára). Pôvodne bolo určené, že na tejto píšťale sa objavia mená tých, ktorí prispejú sumou 350,- € a viac, ale keď sme začali pripravovať zoznam, zistili sme, že za rok 2009 by tam malo byť len jedno meno a za rok 2010 tri mená a Ružencové bratstvo. A pritom zoznam všetkých, ktorí menovite prispeli akoukoľvek sumou za tie dva roky, tiež nie je veľmi dlhý. Preto sme sa rozhodli, že na píšťale darcov za prvé dva roky (2009 a 2010) zverejníme všetkých menovitých darcov, aby sme vyjadrili vďačnosť, že prispeli v čase, keď sa ešte organ nevyrábal a aby to bola zároveň motivácia pre ostatných. Za rok 2011 (v ktorom je ešte stále možnosť prispieť) už posunieme sumu milodaru na zverejnenie vyššie – zatiaľ je 12 menovitých darcov, ktorí venovali nad 100,- € a z nich len jeden dal 350,- €, ale uzavrieme a upresníme to až v novom roku.

Na ľavej strane píšťaly pribudli aj sumy vyzbierané pri zbierkach v kostole a milodary, ktoré máme zapísané na fare. Na pravej strane je to zas zoznam bohuznámych darcov (neželajú si zverejniť svoje meno), medzi ktorými je aj niekoľko vyšších súm – tých sme zapísali samostatne a ostatných sme uviedli v jednej spoločnej sume. Vďaka však patrí každému z vás, kto podporí stavbu nového organu a prispeje podľa svojich možností akoukoľvek sumou.