Tohtoročná púť sa začala tradične svätou omšou v piatok ráno. Pri závere svätej omše nás don Pavol požehnal a vyslal na púť. Časť našej skupiny sme vyzdvihli pri kaplnke pod Šancom. Niektorí sme zložili veľké ruksaky do sprievodného vozidla. Pomodlili sme sa ešte k našej Mamke Márii a vyrazili sme.

Aj tohto roku sme mali so sebou batoh úmyslov, kde sme počas púte pridávali úmysly, za ktoré obetujeme túto púť. Cestou sme míňali polia, lúky, lesy, modlili sme sa ruženec a Korunku k Božiemu milosrdenstvu. Nezabúdali sme na Boha a On nám to odplácal každým krokom. Už len to počasie, ktoré bolo stvorené ako pre nás. Božie slnko nás hrialo nielen na tele, ale aj na duši. 33-členná skupina popri všetkej radosti z prvého dňa začala pociťovať bolesť. Tú bolesť nôh, prvých otlakov, štípance od hmyzu, ťažký batoh, ktorý sa zdal ťažší a ťažší bližšie k prvej zastávke na našej púti v Nižnom Slavkove. No napriek tej bolesti sme nezabudli, kvôli komu sme sa vybrali na púť. Panna Mária nás ochraňovala a povzbudzovala. Ráno po modlitbe sme sa vybrali na druhú polovicu našej púte. Cez noc sme načerpali nové sily, oddýchli sme si a plní energie sme vykročili. Cestou sme sa opäť okrem jedla posilnili aj svätým ružencom a spievaním si pesničiek k Panne Márii. Už ráno sme nahodili svižné tempo, a tak sme dorazili na otváraciu odpustovú svätú omšu, pri ktorej sme ďakovali za celú púť a priniesli sme všetky obety a úmysly, s ktorými sme odchádzali. S radosťou sme prežili sobotňajší večer, zúčastnili sme sa polnočnej mládežnickej omše a išli si oddýchnuť. Ranné lúče a program nás zobudili, aby sme dlho nevylihovali a radšej využili čas na modlitbu a vďaky za celú púť. Nenazdali sme sa a už tu bola záverečná svätá omša, ktorú celebroval poľský kardinál Stanislaw Dziwisz pri príležitosti 20. výročia návštevy sv. Jána Pavla II. v Levoči. Kardinál nás povzbudil, aby aj náš život vyzeral ako jedna púť, v ktorej nesieme samé obety, prosby a vďaky.

Chceme sa poďakovať Tebe, naša Mamka Mária, že si vniesla do našich sŕdc pokoj a radosť. Aj Tebe, náš Ocko, ďakujeme, že sme sa domov vrátili zdraví, a že môžeme posilnení putovať ďalej naším životom za cieľom, ktorým si TY! :)

foto