Prvý júl je v živote nás kňazov zvláštny dátum, niektoré roky sa totiž spája so zmenou pôsobiska, so sťahovaním a potom s následným zvykaním si na nové miesto, nových ľudí a nové úlohy. Tohto roku to neobišlo ani našu farnosť.

Po dvoch rokoch pôsobenia ako kaplán (predtým rok na diakonskej praxi) odchádza z našej farnosti vdp. Peter Kuriško, aby ďalej pracoval v Univerzitnom pastoračnom centre v Košiciach, kde bude zabezpečovať duchovné potreby vysokoškolákov. Ďakujeme za jeho službu hlavne pri pastorácii detí, za vedenie animátorov detí, za prácu a nasadenie pre miništrantov, za ohlasovanie Božieho slova a za všetko, čím povzniesol život našej farnosti. Na jeho miesto nastupuje novokňaz Ľuboš Juraško, ktorý pochádza z farnosti Prešov – Solivar. Vdp. Kuriško však neodchádza hneď, pretože po dohode s o. arcibiskupom ostane vypomáhať v našej farnosti, kým sa vdp. Sitarčíkovi nezlepší zdravotný stav tak, že bude môcť ukončiť práceneschopnosť.

Ďalšou zmenou je odchod vdp. Mareka Veľasa, ktorý pôsobil ako školský kaplán pre našu Cirkevnú ZŠ, do farnosti Kráľovnej pokoja v Prešove (na sídlisku III). Na jeho miesto však nenastúpi nikto nový. Ďakujeme za jeho službu pre učiteľov, rodičov a pre deti tejto školy pri duchovných obnovách, a tiež aj za výpomoc vo farskej pastorácii.

Na diakonskú prax (od augusta) nastúpi v našej farnosti Martin Lučko, pričom forma pobytu v našej farnosti sa od tohto roku mení. Podrobnejšie budeme informovať pri predstavení nových duchovných v nasledujúcich číslach Farského listu. Odchádzajúcim prajeme, aby horlivým ohlasovaním evanjelia a láskyplnou kňazskou službou dokázali každodenne sprítomňovať Dobrého Pastiera. Zahrňujeme ich do svojich modlitieb a zverujeme pod ochranu Sedembolestnej P. Márie.

foto

FOTO: Miništrantská radosť z nového kňaza