Otče náš, ktorý si na nebesiach

Otče, pomôž nám, Európanom, aby sme v tebe spoznali milujúceho otca, nášho stvoriteľa a naše útočište. Daj nám, aby sme boli otcami a matkami, ktorí sa verne starajú o svoje deti podľa tvojho vzoru.

Posväť sa meno tvoje

Otče, Európa je dnes plná materializmu a individualizmu. Najviac nás totiž zaujíma, čo my sami z toho či onoho budeme mať. Osloboď nás od tohto sebectva, aby sme dokázali slúžiť tebe i ľuďom, ktorých si nám zveril.

Príď kráľovstvo tvoje

Otče, staň sa kráľom môjho srdca. Ponúkam ti ho, ži vo mne! Oslov srdcia mnohých Európanov, mužov i žien, ktorí sa od teba odvrátili. Dovoľ mi, aby som podľa tvojej predstavy bol tvojim poslom. Bude pre mňa veľkou cťou, ak budem môcť prispieť k príchodu tvojho kráľovstva.

Buď vôľa tvoja ako v nebi tak i na zemi

Otče, pomôž nám, aby sme dokázali čítať v našich životoch tvoj rukopis. Zmeň naše srdcia, aby sme dôverovali tvojej vôli. Stále sa sústreďujeme na svoje plány, daj nám milosť, aby sme sa zaujímali o tvoj Plán...

Chlieb náš každodenný daj nám dnes

Otče, tvoje deti v Európe ťa veľmi potrebujú. Je tu dosť hmotnej biedy, ktorú mnohí nechcú vidieť. Pošli nám ľudí, ktorí by našli riešenia! Prosíme však aj za tých mnohých, ktorí sú v duchovnej biede: stratili zmysel života, sú osamotení a opustení, nik ich nepotrebuje, nik sa o nich nezaujíma. Naplň ich srdcia dôverou a svojou prítomnosťou! Pomáhaj nám milovať našich blížnych tvojou láskou.

A odpusť nám naše viny ...

Otče, zhrešili sme proti tebe. Ty si nám jednoznačne povedal, čo je dôležité a my sme to zanedbali. My Európania ťa osobitne prosíme o odpustenie za útoky proti ľudskému životu: koľko detí zahynie potratmi, stále viac chorých si žiadajú predčasnú smrť a teraz začíname zneužívať ľudské embryá ako surovinu...Ty jediný si Pánom života a smrti. Odpusť nám, otče!

... ako i my odpúšťame svojim vinníkom

Milujúci otče, obmäkči naše srdcia voči tým, ktorí sa voči nám nejako previnili. Pomôž nám odpúšťať aj tým, ktorí sa nám nechcú ospravedlniť. Pomôž nám, aby sme si osvojili tvoju veľkorysosť.

A neuveď nás do pokušenia

Otče, všade v európskych spoločnostiach číhajú na nás pokušenia. Daj nám milosť, aby sme dokázali rozlíšiť dobré od zlého, posilni našu vôľu, aby sme ti verne slúžili. Osobitne naliehavo ťa prosíme za mnohé tvoje deti, ktoré sú zranené rozbujnelou sexualitou. Osloboď ich a obnov ich čistotu.

Ale zbav nás zlého

Otče, toľko škôd sme utrpeli vinou falošných ídeí, filozófií a ideológií! Daj nám milosť, aby sme ťa napriek tomuto zmätku mohli nájsť. Daruj nám nových mysliteľov, mužov i ženy, ktorí by mnohým pomohli poznať pravdu. Neopusť Európu pre tvojich spravodlivých a vylej svojho Ducha na náš kontinent!

Lebo tvoje je kráľovstvo i moc i sláva naveky. Amen.