Koniec januára sa v saleziánskej rodine už tradične nesie v duchu osláv sviatku nášho otca, učiteľa, brata, priateľa a zakladateľa sv. Jána Bosca. Na tento, pre nás významný deň prebiehala v našom stredisku intenzívna príprava v podobe každodennej spoločnej modlitby deviatnika, zameraného na saleziánsku spiritualitu, vďaka čomu sme mohli hlbšie prežiť samotný sviatok, ktorý vyvrcholil v piatok slávnostnou svätou omšou. Tohtoročná slávnosť bola výnimočná tým, že pri nej zložili prísľuby saleziána spolupracovníka manželia Marek a Anna Štofaníkovi a posilnili tak spoločenstvo saleziánskej rodiny v Sabinove.

V nedeľu 2. februára sme si pripomenuli život nášho veľkého svätca aj tradičnou Don Bosco Show. Tohto roku niesla názov Don Bosco verzus Diabol 2 a išlo o voľné pokračovanie minuloročnej šou. Do prípravy bohatého kultúrneho programu sa zapojili spolupracovníci, mladí aj deti. Každé jedno stretko prispelo svojou troškou, čím sme sa viac stmelili a a aj vďaka tomu sme mohli hlbšie pocítiť ducha rodiny a jednoty. V samotnom programe sme sa mohli stretnúť s donom Boscom a Diablom, ktorí po roku opäť rozpútali na pódiu boj o to najcennejšie, o ľudské duše. Postupne navštívili viacero krajín ako Sibír, Afriku, Južnú Ameriku, Španielsko, Mexiko, Taliansko, pozreli sa aj do budúcnosti v USA, no zastavili sa aj na Slovensku, kde si pozreli Luník IX a nakoniec neobišli ani náš Sabinov. A aj keď don Bosco ukázal Diablovi, že mu nepatrí celý svet, že sa v ľuďoch nájde stále veľa dobra, nezabudol nám na koniec pripomenúť, že ten Zlý sa len tak nevzdáva, a že boj o našu dušu sa nikdy nekončí.

Pomáhajte mi zachrániť mnoho duší. Diabol pracuje bez prestania, aby ich zmaril. My pracujeme bez prestania, aby sme ich zachránili. (sv. Ján Bosco)

foto: www.facebook.com/oscarovemestosabinov, Diamond Art

fotofoto