logo

Je to ešte len nedávno, čo sa niekoľko mladých z našej farnosti vrátilo zo Svetových dní mládeže v Madride a podávali nám dúšky svojich zážitkov. Čas uteká a už sa nám predstavuje ďalšie celosvetové stretnutie mládeže v Riu de Janeiru na rok 2013.

logo

Nachádzame sa však medzi tým a aj tento rok, ako vždy, je Kvetná nedeľa Svetovým dňom mládeže. Aj minulý rok sme tento deň prežili ako sviatok mládeže, kedy sa mladí spolu modlili, stretli pri spoločnom obede, ale aj spoločnej zábave. Keďže to bola pozitívna skúsenosť, chceme si to zopakovať aj tohto roku.

Pozývame preto všetkých mladých našej farnosti prežiť Kvetnú nedeľu 2012 ako spoločný sviatok. Pripravíme sa naň celonočnou adoráciou z piatka na sobotu (30.3. – 31.3.). K modlitbe za mladých, samozrejme, pozývame všetkých. V samotný deň Kvetnej nedele sa najprv spoločne stretneme pri Eucharistickom stole. Sv. omša začne sprievodom so začiatkom pri saleziánskom stredisku – budeme volať Kristovi „Hosana“ tak, ako mladí Jeruzalemčania za Ježišových čias.

Potom srdečne pozývame mladých (od 9. ročníka ZŠ) stretnúť sa spoločne aj pri spoločnom obede. Tí, ktorí máte záujem, zapíšte sa, prosím, na hárok v sakristii kostola (prosíme vás o príspevok za obed 50 centov). Potom sa budeme modliť krížovú cestu v malom kostole o 15.00. Zastavenia si pripravia mladí z rôznych spoločenstiev našej farnosti. Po nej pozývame mladých (od 9. ročníka ZŠ) na čas strávený pri spoločných hrách na utuženie priateľstva v saleziánskom stredisku. Deň mládeže v našej farnosti ukončíme krátkou adoráciou pred Kristom ukrytým v Eucharistickom chlebe, ktorý nech nás spája ako chlieb spája v jedno zlaté klásky.