Chcel by som vás krátko informovať o situácii. V minulom týždni sme vyplatili na nový organ ďalšiu splátku (10.000,- €), už šiestu v poradí. V Božom hrobe sme dali možnosť prispieť aj na organ a nazbieralo sa 689,24 €, ktoré už boli vložené na účet. Aktuálne na účte pre organ a podriadených termínovaných vkladoch máme k dnešnému dňu 38.413,65 €.

Pred sviatkami bol rozobratý starý organ a odvezený na Litvu, kde dúfame po nevyhnutnej oprave ešte poslúži. Môžeme začať pripravovať nevyhnutné úpravy na chóre, ktoré by bolo potrebné zrealizovať cez leto.

Na píšťale darcov sa objavili mená ďalších dobrodincov za rok 2011, ktorí prispeli viac ako 100 €, tiež zbierky, aj bohuznámi darcovia. V najbližších dňoch chceme uviesť mená darcov za prvý štvrťrok 2012, ktorí prispeli viac ako 350 €. Ak niekto doteraz prispel menšou sumou (ako 350 €) a v ďalších mesiacoch ešte prispeje, bude zapísaný na píšťalu darcov v tom štvrťroku, keď jeho celkový príspevok dosiahne 350 €. Každý, kto prispieva priamo na účet (a objavuje sa vo výpise jeho meno) je zaradený medzi menovitých darcov, ale ak si nepraje, aby bol uvedený pod menovitými darcami, nech to príde oznámiť.

Oslovil som všetkých rodákov – kňazov z farnosti s prosbou o finančnú pomoc napr. aj formou zbierky vo farnosti, kde pôsobia. Niektorí už reagovali a prisľúbili aj osobný príspevok. Začali sme aj navštevovať firmy, ktoré pôsobia v Sabinove, ako prípadných sponzorov s prosbou o podporu a tiež ich majiteľov o osobný príspevok. Teraz po sviatkoch chceme v týchto návštevách pokračovať.