Drahí veriaci, chcel by som vás informovať o stave výroby organu a prípravných prácach na chóre. Na začiatku mesiaca sme zaplatili ďalšiu splátku (10.000,- €). Minulú sobotu (6.10.) prebehla technická kolaudácia nášho nového organu v dielni BIES v Hranovnici, čo znamená, že náš nový organ je hotový (okrem dvoch registrov, ktoré sa dokončujú) a začínajú ho pripravovať na expedíciu do nášho kostola. Začiatok stavby organu v kostole však závisí od dokončenia prác na chóre.

Na chóre sme zatiaľ urobili výstuž a opravu klenieb nad chórom, opravu omietky zadnej steny a elektrické rozvody. V minulom týždni sme vyniesli staré vrstvy podlahy chóru (aj vďaka trom brigádnikom, ktorí v pondelok prišli) a stolár mohol nastúpiť na ukladanie novej podlahy, ktorá je hotová. V budúcom týždni potrebujeme dokončiť ešte elektrikárske práce a očistiť a upratať celý kostol od prachu, ale podmienkou je zabezpečiť plošinu, z ktorej sa tieto práce dajú uskutočniť. Na upratovanie znova poprosíme vašu pomoc – to upresníme počas týždňa. Ak sa nám to podarí stihnúť, od pondelka 22.10., by mohli organári nastúpiť a začať postupne inštalovať nový organ v kostole.

To všetko ešte treba zabezpečiť finančne, preto prosíme o vašu štedrosť a podporu pri zbierke na organ v tomto mesiaci, ktorá bude v nedeľu 28. 10. (predtým musí byť zbierka na misie 21.10.). Potrebujeme peniaze na ďalšie splátky na organ (na účte máme aktuálne 14.241,27 €) a odhadovaný rozpočet za všetky práce na chóre je cca 9.000,- €, ktoré treba zaplatiť do konca októbra, aby nám časť z toho preplatil VÚC Prešov. Znova vďaka za doterajšiu pomoc všetkým, zvlášť p. Mihokovi a Janigovi za zabezpečenie všetkého potrebného a tiež vopred Pán Boh zaplať za vaše príspevky pri zbierke.

foto