Ako už býva zvykom pred každým udeľovaním sviatosti birmovania v našej farnosti, chceme sa na túto dôležitú udalosť v živote našich mladých bratov a sestier pripraviť modlitbou novény k Duchu Svätému a ďalším sprievodným programom. Ten bude nasledovný:

11.11. (piatok)

17:30 – moderovaná adorácia a modlitba novény; počas sv. omše predstavovanie birmovancov a odovzdanie červených stužiek ako znak bezprostredného očakávania plnosti darov Ducha Svätého

12.11. (sobota)

10:00 – modlitba novény a návšteva chorých, ktorých kňazi chodia spovedať každý mesiac pred prvým piatkom

Pri našom ostatnom spovedaní sme to chorým zabudli pripomenúť, preto to chceme urobiť aspoň touto formou a zároveň vás, naši chorí bratia a sestry, prosíme o modlitby a obety za týchto mladých ľudí, aby ich srdce bolo úprimne túžiace a otvorené pre dary Ducha Svätého. Ak by ste našich mladých z akýchkoľvek dôvodov v toto dopoludnie nemohli u vás doma prijať, dajte nám to, prosím, vedieť. (Vy, ktorí viete, že sa našim chorým tento oznam nedostane, sprostredkujte im, prosím, túto informáciu)

13.11. (nedeľa)

Modlitba novény pred rannými sv. omšami

14.11. – 17.11. (pondelok – štvrtok)

Modlitba novény 15 min. pred večernou sv. omšou o 18:30

15.11. (utorok)

Ponuka zúčastniť sa programu GODZONE, the ONE tour v Lipanoch (odchod o 17:15 od MsKS; je potrebné zapísať sa na hárok v sakristii kostola do 11.11.; vstup zdarma, doprava 1,- €)

17.11. (štvrtok)

Výlet do Tatier (Štrbské pleso – Popradské pleso a späť; pri vyhliadke priaznivého počasia) – ponuka platí pre všetkých birmovancov, ale aj pre ostatných mladých – tiež je potrebné zapísať sa na hárok v sakristii do 11.11. (Doprava autobusom – 2,- €)

18.11. (piatok)

17:00 – kajúca pobožnosť s vysluhovaním sviatosti zmierenia pre birmovancov, ktorí majú byť pobirmovaní (vo veľkom kostole); modlitba novény; sv. omša.

19.11. (sobota)

10:00 – vysluhovanie sviatosti zmierenia pre rodičov a príbuzných birmovancov

11:00 – modlitba novény a „generálka na birmovku“ – účasť všetkých birmovancov a birmovných rodičov (ak je to možné) je nutná

20.11. (nedeľa)

10:30 – slávnostná sv. omša s udeľovaním sviatosti birmovania – hl. celebrant a vysluhovateľ sviatosti bude o. biskup Stanislav Stolárik