Zápis žiakov do 0. až 5. ročníka Súkromnej základnej školy pre šk. rok 2009/2010 pokračuje. Rodičia môžu zapísať svoje dieťa, aj keď je už zapísané na inej škole (nie je to záväzné).

Súkromná základná škola pre žiakov nultého až deviateho ročníka bola zaradená do siete škôl a školských zariadení ministerstvom školstva SR od 1. 9. 2009. V školskom roku 2009/2010 sa bude otvárať 0. – 5. ročník. Ročníky 6. - 9. sa budú otvárať postupne v nasledujúcich školských rokoch.

So súhlasom a požehnaním provinciála Rehole piaristov na Slovensku, P. Jána Kováča, SchP a košického arcibiskupa Mons. Alojza Tkáča, sa výchova a vzdelávanie v škole budú niesť v kresťanskom duchu. Patrónom školy bude svätý Jozef, ženích P. Márie.

Prioritou školy bude rozvoj komunikácie v materinskom jazyku i v cudzích jazykoch. Anglický jazyk sa bude vyučovať od nultého ročníka a bude sa prelínať i do ostatných vyučovacích predmetov aj do voľnočasových aktivít detí. V piatom ročníku pribudne žiakom druhý cudzí jazyk.

Deti budú na I. stupni počas celého školského roka hodnotené slovne. Umožní to výstižnejšie hodnotiť osobnostný rozvoj dieťaťa. Na II. stupni to bude hodnotenie známkou.

V triede bude najviac 10 - 15 žiakov. Nízky počet žiakov v triede umožní učiteľom individuálny prístup ku každému žiakovi.

Výpočtovú techniku budú môcť žiaci využívať nielen na hodine informatiky, ale na každej vyučovacej hodine. Počítače budú k dispozícii v každej triede.

V škole bude zabezpečená celodenná prevádzka, a to od 6:30 hod do 18:30 hod. Vzdelávanie žiakov bude BEZ POPLATKOV.

Podrobnejšie informácie o škole nájdete na www.primaskola.sk alebo na mobilnom čísle 0915 949 733.

TEŠÍME SA NA VÁS !

foto