Vo februári sme zbierali vaše návrhy na nových členov Farskej ekonomickej rady – kurátorov. Po zrátaní hlasov som, na základe platných stanov pre FER v našej arcidiecéze, oslovil navrhnutých kandidátov s otázkou, či budú ochotní prevziať túto službu vo farnosti. Postupne, od tých čo dostali najviac hlasov, som rozprával s navrhovanými, ale niektorí doterajší kurátori chceli skončiť a niektorí z nových zas nemôžu pre rôzne dôvody súhlasiť s menovaním. Požadovaný počet sa podarilo naplniť, pričom po skúsenostiach som sa rozhodol, že v Sabinove bude stačiť sedem kurátorov a na filiálkach sa osvedčilo po troch.

Novú Farskú ekonomickú radu teda budú tvoriť títo kurátori v Sabinove a v kostolných radách na filiálkach v Jakubovanoch a Orkucanoch:

Sabinov: Ľubomír Mihok
Mária Nováková
Ján Zviják
Ján Dobrovič
Miroslav Kovalík
Anton Ružbarský
Martin Matuš
Jakubovany: Jozef Revák ml.
Vladimír Vojtko
Jaroslav Tall
Orkucany: Vincent Palenčár
Imrich Svat
Ján Tkáčik

Po dohode pri niektorej sv. omši títo členovia novej FER zložia v prítomnosti farára sľub, že budú zverenú službu vykonávať svedomite, zodpovedne, v jednote so svojím farárom a podľa noriem katolíckej Cirkvi.

Všetkým doterajším kurátorom chcem vysloviť v mene celej farnosti poďakovanie za ich doterajšiu službu, ochotu a čas. Zároveň prosím o modlitby za všetkých členov novej FER.