Skupina dievčat a chlapcov vymenili v piatok pohodlnú posteľ a periny za karimatku a spacák a prišli stráviť noc v priestoroch fary. Naše spoločné dobrodružstvo začalo po večernej sv. omši večerou. Po nej sme sa mohli konečne vydať na cestu a hľadať miesto, kde by sme sa spolu s ostatnými Ježišovými priateľmi mohli modliť.

Keďže stretávanie kresťanov bolo v tej dobe tajné, tak aj my sme v hľadaní miesta boli opatrní. Postupovali sme pomocou indícií, ktoré sme získavali od ľudí, ktorí poznali tajný znak kresťanov, ktorým bola ryba. Po splnení všetkých úloh a získaní poslednej indície, sme sa dostali na to miesto, ktorým bola pivnica pod farou. Tam sme mali spoločnú večernú modlitbu. Potom sme sa už chystali na spánok. Čakalo nás ešte jedno prekvapenie, ktorým bola rozprávka prečítaná p. kaplánom.

Po sobotnej rannej sv. omši sme sa všetci rozlúčili a plní zážitkov a dobrej nálady pobrali domov. Ďakujeme všetkým zúčastneným za vytvorenie krásneho spoločenstva, a hlavne Pánu Bohu, že celý čas nad nami držal ochrannú ruku. Tešíme sa na vás zas o rok.

foto