Je piatok 18:30. Tento piatok vôbec nie je obyčajný. Nie len preto, že slávime sviatok sv. Petra a Pavla. Opäť je tu posledný deň školy a s ním spojená Noc na fare. Stará známa akcia avšak stále originálna.

Začíname sa pomaly, ale isto schádzať v priestoroch fary. Deti vytešené z prázdnich, ktoré ich čakajú a animátori plní energie. Modlitba je neodmysliteľným začiatkom tohto stretnutia. Keďže sa všetci nepoznáme a slušnosť káže, tak sa zoznámime. Potom už pokračujeme samotným programom. Medzi nás zavítal vzácny hosť. Bol to svätý Juraj so svojim koníkom Hatatitlom. :) Ten nám niečo o sebe porozprával a poprosil nás o pomoc. Rozhodol sa zachrániť princeznú Viktóriu, ktorú uniesol zlý a škaredý drak. Tak sa s ním vyberáme na strastiplnú cestu. Keďže budeme bojovať s drakom, potrebujeme nejakú tu výzbroj. Tú si vyskladáme na rôznych stanovištiach.

A je to tu. Sme sa na cieľovom mieste. Ešte posledné úpravy našej stratégie a hor sa do boja s drakom. Aj keď bol drak veľmi silný, nakoniec sme ho porazili a zachránili princeznú Viktóriu. Každý z nás sa stal po pasovaní právoplatným rytierom. Po záverečnej modlitbe sa vyberáme na faru.

Zlatým klincom programu je neodmysliteľná rozprávka na dobrú noc v podaní pána dekana a niektorých animátorov. Po tomto večerníčku sme si zaľahli so svojich spacáčikov a snívali si svoje sny. :)

Ráno sme zavítali aj na svätú omšu. So škvrkajúcimi bruškami sme sa vrátili na faru a popapali to, čo nám mamky nabalili. Následovalo balenie a návrat do našich domovov. :)

fotofoto