Viete si predstaviť, že po sv. omši nepôjdete domov, ale ostanete spať na fare? Niekoľko detí z našej farnosti si to už predstavovať nemusí. Zažili to na vlastnej koži.

Už tretie prázdniny sme otvorili takto výnimočne. V stredu po sv. omši sa na fare zhromaždilo 34 detí, ktoré netrpezlivo čakali, čo sa bude diať. Už pri príchode ich vítal veľký plagát – LETISKO FARA. Pred dobrodružnou cestou sme sa všetci posilnili večerou, ktorú si každý zodpovedne priniesol. Potom to všetko začalo! Cesta okolo sveta! Deti sa pozreli do mrazivého Ruska, kde vládla krutá cárovná Anastázia I., do ďalekého Japonska, kde ich mladý samuraj naučil niečo z bojového umenia, zastávka bola aj v USA, ďalšie ich kroky viedli do Anglicka, kde ich samotná kráľovná Alžbeta II. pasovala za rytierov a pozreli sme sa aj do slnečnej Južnej Afriky, kde nás privítal samotný Vlado Weiss . Večer sa chýlil ku koncu, a teda prišiel aj čas na krásnu rozprávku od našich kňazov. Tohto roku sme počúvali príbeh O dlhom, širokom a žiarookom. Zobrali sme si z nej ponaučenie, že dokážeme toho viac, keď budeme držať spolu a pomáhať si, ako keby sme sa o niečo snažili sami. Spať sa síce nikomu nechcelo, ale sníček deti predsa zmohol a nedovolil im ponocovať . Ráno sme sa vybrali na sv. omšu, po nej sme sa naraňajkovali, zbalili sa a ešte sa aj stihli zahrať. To bol koniec nášho dobrodružstva, ale verím, že o rok sa stretneme opäť.

Chcem sa poďakovať hlavne p. dekanovi a pánom kaplánom, že nás privítali s otvorenou náručou. Ďakujem skvelým animátorkám Monike a Katke, že pre deti pripravili zábavný program a aj všetkým ostatným animátorom, ktorí obetovali svoj čas pre deti.

fotofotofoto